The Postmark

Sunday, July 5, 2020

By Cynthia Sheridan

Shoreline has given birth to a brand-new baby apartment building, aptly named the Postmark, situated on the footprint of the former North City US Post Office.



The Postmark is a very big baby with a lot of amenities, including a lounge with fireplace and big screens, 24-hour fitness studio, espresso bar, courtyard clubhouse, media lounge, community kitchen, billiards, outdoor terrace, bike storage and parking garage. 



Living spaces range in size from a one-bedroom at 455 sq ft to a three bedroom at 1203 sq ft with monthly rates from $1268 to $3011.

 

Twenty percent of the property includes MFTE affordable income homes that are priced as follows: Studios=$1,268,1 bedroom=$1,466, 2 bedroom= $1,893, 3 bedroom =$2,084. 



You must income qualify to use the Multi Family Tax Exemption program. More details on the income qualifications HERE 



The Postmark is located at 15th NE and NE 175th St. and will include 243 apartment units with a two-level below-grade parking structure.



Designed by Katerra, the apartments consist of two opposing L-shaped buildings enclosing a single-story clubhouse amenity/outdoor terrace. The streetscape provides lobby entrances and leasing offices at the corner of the site. 



The design team included some ground level walk-up entries and private patios to create a pedestrian-friendly environment. Viewing of units will be available (by appointment on website) in July, with move-in dates as early as August 1.



3 comments:

Unknown July 5, 2020 at 9:34 AM  

How is this affordable at a time like this, when people have lost their jobs? Affordable, yeah to the rich, not the poor or middle-class!!!!!!

Margaret Hartley July 5, 2020 at 9:54 AM  

Happy that there is more affordable housing but very sad that our local post office has been replaced by a trendy name. Why don't these types of buildings have a first floor of shops/amenities like they do in Seattle?

JOANNE July 6, 2020 at 6:12 PM  

WHY DID THE CITY ALLOW THIS LARGE BUILDING ON THIS CORNER. NO ARCHITECTURAL DETAIL.NO SETBACK FROM THE CORNER. MINIMAL LANDSCAPEING. UGLY COLORS. BLOCKS ANY LIGHT TO THE CORNER. WHY DID THE CITY DESIGNERS ALLOW THIS TO HAPPEN. WHAT A MESS.

Post a Comment

We encourage the thoughtful sharing of information and ideas. We expect comments to be civil and respectful, with no personal attacks or offensive language. We reserve the right to delete any comment.

ShorelineAreaNews.com
Facebook: Shoreline Area News
Twitter: @ShorelineArea
Daily Email edition (don't forget to respond to the FeedBurner email)

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP